Доступність посилання

ТОП новини

Поставки газу до Польщі, які йшли транзитом через Україну – перекриті


Як інформує кореспондент Радіо Свобода із Варшави, сьогодні о 10 ранку речниця польської компанії «Gaz-System» Малґожата Полковска повідомила, що поставки російського газу, який надходив транзитом через територію України, повністю перекриті, при цьому газ до Польщі без перешкод надходить транзитом через Білорусь.

Сьогодні ж НАК «Нафтогаз України» заявив, що Росія припинила поставки газу до усіх європейських споживачів.

Румунія, Чехія та Австрія підтвердили, що минулої ночі не отримали газ із Росії, який мав би надійти транзитом через Україну.

Поставки російського газу до європейських країн уже були різко скорочені, а в деяких випадках припинені повністю уже у вівторок.

Європейський Союз у вівторок засудив як «цілковито неприйнятне» скорочення поставок російського газу до Європи і закликав Росію та Україну врегулювати конфлікт.

Москва і Київ звинувачують один одного в провокуванні кризи, яка почалася 1 січня, коли Росія припинила поставки газу на внутрішній український ринок – через неузгодженість тарифних і цінових питань за газ.

Україна планує завтра відновити переговори з «Газпромом». До Москви має відбути голова НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина.
XS
SM
MD
LG