Доступність посилання

ТОП новини

Підприємства Дніпропетровщини переходять на альтернативні види палива


Влада, зокрема, ухвалила рішення про переведення на альтернативні види палива державних підприємств на території області. Наразі на використання мазуту вже перейшло державне підприємство «Електровозобудування». Такий крок дозволив вивільнити понад 13 тисяч кубометрів газу на добу, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Триває робота зі скорочення газоспоживання на інших підприємствах регіону.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар заявив, що всі потужні споживачі газу області мають в оперативному режимі кардинально зменшити обсяги використання палива.

За рекомендацією обласної влади, підприємства, які зараз не готові до використання альтернативних видів палива та не мають власних резервів енергоносіїв, повинні призупинити споживання природного газу.

Крім того, в області додатково задіяли газ Пролетарського виробничого управління підземного зберігання газу, з нього використовують більш ніж 8 мільйонів кубометрів палива щодоби.

Із 1 січня в області почав діяти штаб із забезпечення стабільного теплопостачання для населення. До його складу входять керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та керівники всіх обласних, міських газопостачальних структур та магістральних газогонів.

Дніпропетровська область споживає близько 30 мільйонів кубометрів природного газу, третину з цього обсягу використовують промислові підприємства, зокрема, металургійні.
XS
SM
MD
LG