Доступність посилання

ТОП новини

Дубина обговорює в Європарламенті ситуацію з газом


У Брюсселi розпочалося позачергове засiдання комiтету з питань закордонних справ Європейського парламенту, на якому розглядається ситуація в газовій сфері.

Обидвi запрошенi делегацiї – i українська, i росiйська – спiзнюються через погоднi умови. Зокрема, лiтак росiйської делегацiї через погану погоду приземлився в Люксембургу, а лiтак української делегацiї прилетiв iз запiзненням, повiдомив у вступному словi голова парламентського комiтету Яцек Вольський.

Водночас, за його словами, на засiданнi присутнiй голова НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина i представник Президента України з енергетичних питань Богдан Соколовський.

На зустрічі очiкується присутнiсть і голови «Газпрому» Олексiя Мiллера, який наразi проводить переговори з президентом Європейської комiсiї Жозе Мануелем Баррозу.

Незважаючи на те, що тристоронню зустрiч єврокомiсара Андрiса Пiєбалгса i голiв «Нафтогазу» та «Газпрому» скасували за iнiцiативою росiйської сторони, двостороння зустрiч Пiєбалгса i Дубини вiдбудеться у другiй половинi дня, одразу ж пiсля зустрiчi української делегацiї з головою Єврокомісії.

Напередодні ж голова «Нафтогазу» Олег Дубина заявив, що українсько-російська суперечка скоро владнається.

«Ми все одно до чогось прийдемо, якщо ми не можемо жити одне без одного. Тобто ми щось обов’язково підпишемо, ми щось перерахуємо. Такі це будуть умови чи не такі – давайте не будемо влаштовувати цього всього», – сказав Дубина.

Сьогодні в Брюсселі відбувається надзвичайне засідання щодо газу Комітету з питань закордонних справ Європарламенту. Цієї ночі керівники «Нафтогазу» і «Газпрому» проводили переговори в Москві, які продовжаться в Брюсселі, а потім знову можуть повернутися до російської столиці.

XS
SM
MD
LG