Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» наразі перебудував роботу тільки на українських споживачів


Заступник голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Володимир Триколич заявив про стабільну роботу газотранспортної системи (ГТС) України, незважаючи на припинення поставок російським «Газпромом» транзитного газу в ГТС.

«Газотранспортна система працює в автономному режимі. Ми перебудували її на роботу тільки на українських споживачів. Система збалансована, ми стійко працюємо», – сказав Триколич сьогодні на брифінгу, наголосивши, що «Газпром» не поставляє газ в Україну.

Фахівці «Нафтогазу», за його словами, продовжують безперебійний моніторинг роботи ГТС, знімаючи кожні 10 хвилин показники роботи зі всіх газовимірювальних станцій і диспетчерських пунктів.

«Таким чином, спроб поставляти газ у Європу з боку Росії поки нема, і ми чекаємо від них якихось заяв, заявок (на транзит газу), але поки заявок немає», – сказав він.

Володимир Триколич продемонстрував журналістам у головному диспетчерському пункті компанії «Укртрансгаз» (оператор газотранспортної системи) хроніку подій, пов'язаних із припиненням «Газпромом» поставок газу в Україну.

Триколич показав телеграми «Газпрому» від 1 січня про припинення поставок газу в Україну й від 3,5 і 6 січня про зміну подачі газу за транзитними напрямками.

Заступник голови «Нафтогазу України» ще раз зазначив, що всі обвинувачення представників «Газпрому» у несанкціонованим відборі Україною транзитного газу безпідставні.

Він також повідомив, що запасів газу в підземних сховищах вистачить для внутрішнього споживання України до кінця опалювального сезону.

1 січня Росія в особі «Газпрому» припинила поставки газу в Україну.

А 7 січня о 7:44 за київським часом «Газпром» також припинив поставки газу для його транзиту в Європу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG