Доступність посилання

ТОП новини

Дубина: Україна готова забезпечити транзит російського газу до Європи


Голова НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина поiнформував європейських парламентарiв про українську позицiю щодо постачань росiйського газу до країн Євросоюзу.

«Що ми обговорювали в Москвi (переговори в Москвi з головою «Газпрому» Олексiєм Мiллером в нiч на четвер) – це було прохання української сторони, це не було умовою вiдновлення постачань росiйського газу до Європи. Україна бере на себе зобов'язання: весь газ, який зайде на територiю України, буде протранспортовано, i на захiдному кордонi ми весь обсяг газу вiддамо», – заявив Дубина в Брюсселi на позачерговому засiданні комiтету Європарламенту з закордонних справ.

Водночас голова «Нафтогазу» пояснив: для того, щоб газотранспортна система iснувала i могла транспортувати газ до ЄС, необхiдний певний обсяг газу, який забезпечуватиме роботу компресорних станцiй i всього устаткування загалом.

За словами Дубини, українська позицiя залишається незмiнною: протягом трьох рокiв Україна має намiр перейти на ринковi цiни як на газ, так i на його транзит. «Тому я не бачу полiтичних недомовленостей мiж «Нафтогазом» i «Газпромом», лише економічні», – наголосив Дубина.

«Газпром» і «Нафтогаз» покладають одне на одного відповідальність за припинення поставок газу до Європи.
XS
SM
MD
LG