Доступність посилання

ТОП новини

Голова «Газпрому» пропонує країнам ЄС подати на Україну до суду


Олексiй Мiллер заявляє, що країни ЄС, якi вважають себе потерпiлими у зв’язку з припиненням постачань росiйського газу через територiю України, мають право подати на неї до суду.

Про це вiн заявив сьогодні в Брюсселi пiсля зустрiчi з президентом Європейського парламенту Гансом Гертом Пьоттерiнґом.

За словами голови «Газпрому», пiд час перебування в Брюсселi – в Європейськiй Комiсiї та Європарламентi – росiйська сторона звернула увагу на iснування механiзму Енергетичної хартiї.

«Держави, якi вважають себе потерпiлими,... мають право подати на Україну до суду, i цей механiзм має бути задiяний», – зазначив Міллер.

Голова «Газпрому» знову заявив про необхiднiсть якнайшвидшого вiдновлення постачань газу до ЄС і сказав, що це завдання «має бути вирішене сьогодні», повідомивши, що він разом із головою «Нафтогазу» Олегом Дубиною планують летіти до Москви із Брюсселя одним літаком.

Раніше в Європейській Комісії вже заявляли, що не бачать підстав застосовувати щодо України положення Енергетичної хартії.

Росія не ратифіковувала Договір про Енергетичну хартію й заявляє, що її не влаштовує в документі низка моментів, які стосуються якраз транзиту газу.

XS
SM
MD
LG