Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина скоротила споживання газу на 20%


Як повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Сергєєв, з 8 січня регіон зменшив обсяги використання блакитного палива на 12%, упродовж 9 січня – ще на 8%.

Як зазначив посадовець, таке заощадження стало можливим, зокрема, завдяки розумінню керівництва промислових підприємств регіону, щ о є найбільшими споживачами блакитного палива. Раніше влада і газівники рекомендували заводам перейти на використання видів палива, альтернативних газу, – на мазут, вугілля тощо. Тих, які не в змозі це зробити й не мали власних резервів енергоносіїв, попросили тимчасово взагалі призупинити споживання природного газу.

Нині значно знизили енергоспоживання найбільші підприємства області: хімічний завод «Дніпроазот», металургійні комбінати «Дзержинка» та «Петровка», підприємство «Кривий Ріг Цемент» тощо.

Це дало змогу заощадити газ для обігріву осель та об’єктів соціальної сфери.

До «газової кризи» Дніпропетровська область споживала близько 30 млн кубометрів природного газу на добу, з них 12,5 млн кубометрів припадало на населення, 10 млн кубометрів – на промислові підприємства.

XS
SM
MD
LG