Доступність посилання

ТОП новини

У Лос-Анджелесі вручили «Золоті глобуси»


Одразу чотири «Золотих глобуси» отримав фільм Денні Бойла «Мільйонер із нетрів» (Slumdog Millionaire) про хлопця-сироту з індійського міста Мумбаї, який дійшов до фіналу шоу «Хто хоче стати мільйонером».

Цю стрічку визнали «Найкращим фільмом року», а також відзначили за найкращу режисуру, найкращий сценарій і найкращу музику до стрічки.

Найкращою актрисою назвали Кейт Вінслетт – за роль у картині «Дорога змін», найкращим актором – Міккі Рурка за роботу у фільмі «Борець».

Нагородою у номінації «Найкраща чоловіча роль другого плану» посмертно нагородили актора Хіта Леджера за роль Джокера у фільмі про Бетмена «Темний лицар». Замість актора, який загинув трохи менше року тому, премію отримав режисер фільму Крістофер Нолан.

Церемонія вручення нагород премії «Золотий глобус», що відбулася в Лос-Анджелесі стала 66 за рахунком.

«Золотий глобус» присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси, куди входять близько 100 журналістів, які пишуть про американську кіноіндустрію в іноземних виданнях.

Присудження цієї премії розпочинає сезон нагород кіно- і телеіндустрії, який звичайно завершується церемонією нагородження «Оскаром».

Вважають, що стрічки, які отримали «Золотий глобус» можуть виграти «Оскара», який вручають у лютому.

XS
SM
MD
LG