Доступність посилання

ТОП новини

Україна заявляє, що підписувала правила моніторингу транзиту без застережень


Речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич назвав неправдивим повідомлення Росії про те, що нібито українська сторона підписала правила процедури транспортування природного газу із застереженнями.

Як мовиться у заяві МЗС, «українська сторона підписала текст зазначеного документу без будь-яких змін чи застережень. При підписанні була зроблена письмова Декларація, яка у політичному плані фіксує позицію України щодо транзиту російського газу і надає тлумачення окремих положень тексту підписаного документа».

Як відзначає Кирилич, українська сторона виконує всі вимоги відповідно до «Правил процедур з моніторингу транзиту природного газу територією України» (від 11 січня 2009 року), тож немає жодних підстав для зволікання з відновленням постачання російського газу європейським споживачам через територію України.

Напередодні Україна підписала протокол про допуск експертів до національної газотранспортної системи, але з додатковою заявою, в якій йшлося, що Україна не здійснювала несанкціонованого відбору газу і є надійною країною-транзитером.

XS
SM
MD
LG