Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Газові переговори надалі вестимуться на рівні урядів


Україна та Росiя продовжать переговори щодо вирiшення газової проблеми на мiжурядовому рiвнi, заявила прем'єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко.

Так вона відреагувала на заяву голови «Нафтогауз України» Олега Дубини про те, що переговори щодо газу необхiдно проводити на бiльш високому рiвнi.

Тимошенко також нагадала, що пiдписала з прем'єром Росiї Володимиром Путiним газовий меморандум, який передбачає поетапне пiдвищення цiни на газ для України.

«Я вважаю, що наразi всi дискусiї вiдбуваються навколо того, щоб меморандум був дотриманий», – сказала прем’єр, перебуваючи в Євпаторії.

Вона висловила впевненість у тому, що Україна та Росiя виконають цей документ i укладуть контракт на постачання газу.

«Мені дуже шкода, що так радикально розгортаються події. Я можу сказати, що Україна свою частину меморандуму виконала бездоганно, ми розрахувалися копійка в копійку за весь природний газ, який було спожито в 2008 році, і про це є всі бухгалтерські звіти, і ми вийшли на нормальну систему співпраці наприкінці року. Чому так радикально різко змінилася позиція на сьогоднішній день, мені важко сказати», – зазначила Тимошенко.

Тим часом, як заявила речниця глави держави Ірина Ванникова, Вiктор Ющенко сподiвається, що пiд час зустрiчi прем'єр-мiнiстрiв України та Росiї будуть зняті всi полiтичнi проблеми, пов'язанi з газовими питаннями. А це , в свою чергу, дасть можливiсть «Нафтогазу» і «Газпрому» вести переговори за прозорими правилами.
XS
SM
MD
LG