Доступність посилання

ТОП новини

Представник Президента в парламенті подав у відставку


Петро Олійник подав у відставку з посади заступника голови Секретаріату Президента – представника Президента у Верховній Раді за власним бажанням.

Як повідомили у прес-службі глави держави, Олійник заявив: «Здійснюючи цей крок, я вчиняю так, як вчинив би кожен європейський політик. Нещодавно моє ім'я було втягнуте в корупційну історію із суддею Зваричем. Сподіваюся, що моя відставка дасть можливість правоохоронним органам на об'єктивне розслідування, а також шанс розібратися в питаннях моєї причетності до так званого корупційного скандалу судді Зварича».

Минулого місяця Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків на місцях роботи і помешкання голови суду та шести суддів Львівського апеляційного адміністративного суду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 мільйон доларів і 2 мільйони гривень.

Згодом заступник керівника фракції БЮТ Андрій Портнов заявив, що БЮТ вимагає притягнути до відповідальності представника Президента у Верховній Раді Олійника, в кабінеті якого (як голови Львівської облдержадміністрації в той час) голова Львівського апеляційного адмінсуду нібито отримав хабара.

18 грудня парламент направив на доопрацювання проект постанови про звернення Верховної Ради до Президента з приводу відсторонення Петра Олійника від його обов’язків.

У документі зазначається, що в поданні Генпрокуратури про надання згоди на затримання та арешт Зварича «безпосередньо вказано, що отримання цим суддею хабара в особливо великому розмірі відбувалося у службовому кабінеті та за особистої присутності голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника».

XS
SM
MD
LG