Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі поновили роботу котелень, зупинених через брак газу


Севастопольській владі вдалося стабілізувати ситуацію з газопостачанням до Севастополя, повідомила прес-служба міської державної адміністрації.

За її даними, зниження тиску газу на вході в Севастополь призвело до зупинок роботи трьох великих котелень міста, перебої з теплопостачанням відчули майже 150 тисяч севастопольців.

Глава адміністрації Сергій Куніцин повідомив, що в ці дні система теплозабезпечення Севастополя працює в «ручному режимі». Він додав, що державне підприємство «Чорноморнафтогаз» просто фізично не може давати більший обсяг газу. «У Глібовському газосховищі – мільярд кубометрів. А за добу можуть піднімати тільки 5 мільйонів кубометрів – насосне устаткування не дозволяє більше».

За словами Куніцина, необхідна реконструкція системи відбору природного газу, тим більше, що Крим здатний сам себе забезпечити газом повністю. Також потрібно закільцювати систему газопостачання Севастополя, завершивши будівництво трубопроводу через Севастопольську бухту з Північної на Південну сторону міста, що дасть змогу «стабілізувати тиск, щоб не залежати від кримських споживачів», – повідомила прес-служба Севастопольської міської державної адміністрації.

Учора заступник глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний на нараді з керівниками областей заявив, що серед усіх регіонів України найскладніша ситуація з постачанням природного газу склалася в Севастополі.

XS
SM
MD
LG