Доступність посилання

ТОП новини

Міллер: Україна не дає чітких пояснень відмови транспортувати газ


Україна не дає жодних виразних пояснень, чому відмовилась транспортувати російський газ до Європи, заявив голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер.

При цьому він наголосив, що ніяких причин у відмові немає, оскільки в газопровід через газовимірювальну станцію Суджа газ подається тільки для подальшого транзиту до Європи.

За словами Міллера, «Газпром» подав заявки українській стороні для транзиту необхідної кількості газу до Болгарії, Румунії, Туреччини, Македонії, Молдови, Греції, а також заявки на 22 мільйони кубометрів газу для Словаччини. Проте жодного кубометра газу не потрапило в ГТС України, зазначив Міллер.

Водночас російський прем'єр Володимир Путін припустив, що Україна відмовляється транспортувати газ до Європи через поганий стан власної газотранспортної системи.

За його словами, російська сторона не володіє інформацією про стан газотранспортної системи України і зараз необхідно з'ясувати, чи спроможна взагалі Україна здійснювати транзит російського газу.

«Нафтогаз України» сьогодні пояснив, що не мiг прийняти заявку «Газпрому» на транзит 76,6 мільйона кубометрів газу в напрямку ГВС Орлівка, оскiльки без газу довелося б залишити Одеську, Донецьку, Луганську областi й частину Днiпропетровської областi.

XS
SM
MD
LG