Доступність посилання

ТОП новини

Україна просить ЄС переконати Росію змінити напрямок транзиту газу


Як заявив сьогодні міністр палива і енергетики Юрій Продан, він надіслав листа про це єврокомісарові з питань енергетики Андрісові Пієбалґсу, в якому виклав погляд України, які технологічні напрямки мають бути відкриті для транспортування газу до Європи.

За словами Продана, в листі також є прохання до Єврокомісії сприяти домовленості з Росією про технологічний газ, який використовується при транспортуванні, щоб його надавала Росія.

Сьогодні вранці Росія знову повторила вчорашню заявку на транспортування газу для балканських країн через газовимірювальну станцію Суджа, яка не має прямого сполучення з газопроводами, які прямують на південний схід України. «Нафтогаз України» відтак і сьогодні знову відмовив «Газпромові», бо, за словами українських газовиків, для транспортування російського експортного газу за таким маршрутом необхідно цілком відключити від газу кілька областей України

Повторне прохання «Нафтогазу» до «Газпрому» подати цей газ через інші газовимірювальні станції Писарівка і Валуйки російський газовий монополіст проігнорував, повідомили в українській нафтогазовій компанії.

Так само Росія зігнорувала й іще одне повторне прохання України – відновити транзит російського газу за всіма напрямками і в колишніх обсягах, на які чекає Європа, а не через одну-єдину газовимірювальну станцію і в дуже обмежених кількостях.
XS
SM
MD
LG