Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Підписання газових контрактів зірвали політики, зацікавлені в «РосУкрЕнерго»


Переговори про забезпечення України природним газом за ціною 235 доларів за тисячу кубометрів і транзит за ставкою 1,7–1,8 долара за тисячу кубометрів на сто кілометрів проходили успішно, але були зірвані намаганнями українських політиків зберегти «РосУкрЕнерго» як «тіньового і корупційного» посередника між двома країнами, заявила Прем’єр-міністр на прес-конференції.

«Можу сказати, що всі переговори, які проводились між двома прем’єр-міністрами, а потім між «Нафтогазом» і «Газпромом», руйнувалися тими політичними силами в Україні, які отримали і планують отримувати корупційний зиск від роботи «РосУкрЕнерго», – сказала Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр нагадала, що компанія «РосУкрЕнерго» представлена в Україні такими людьми, як Дмитро Фірташ, та двома народними депутатами від Партії регіонів – Юрієм Бойком та Сергієм Льовочкіним.

«Це ті люди, які і забезпечили розвал переговорного процесу між Україною і Росією», – заявила прем’єр.

Крім того, Тимошенко додала, що переговорний процес на завершальному етапі зруйнували і «деякі владні інституції».

«Поки корупційні інтереси будуть впливати на відносини двох держав, в тому числі і з українського боку, дуже важко буде укладати нормальні контракти і домовлятися про стратегічні угоди без кримінальних, корупційних посередників», – сказала голова уряду.
XS
SM
MD
LG