Доступність посилання

ТОП новини

Повідомлення про масове побиття у Нікопольському ізоляторі підтвердилося


За фактом масового побиття арештованих у Нікопольському ізоляторі тимчасового тримання проводиться службове розслідування.

Про це Радіо Свобода повідомив представник Апарату Міністра МВС України в Дніпропетровській області Володимир Міняйло.

Володимир Міняйло зазначив, що інформація, яку оприлюднила громадська організація «Вінницька правозахисна група», про масове побиття затриманих у Нікополі 12 січня, наразі підтвердилась.

Посадовець МВС вже провів бесіди з усіма затриманими й зібрав у них заяви зі скаргами на ім'я начальника обласної міліції. На місці події працюють представники прокуратури. Висновку розслідування, як зазначив Володимир Міняйло, слід очікувати за два тижня.

У вівторок громадська організація «Вінницька правозахисна група» повідомила про те, що у Нікопольському ізоляторі тимчасового тримання сталося масове побиття затриманих, у результаті постраждало близько 20 осіб. За інформацією з організації, люди отримали тілесні ушкодження різної тяжкості, постраждалим не було надано медичної допомоги.

Наразі Вінницька правозахисна група звернулася до Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини із проханням ініціювати незалежне розслідування факту побиття.

«На жаль, у нас немає інформації про реагування Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на наше повідомлення про масове побиття засуджених», – зазначив керівник організації Дмитро Гройсман.
XS
SM
MD
LG