Доступність посилання

ТОП новини

Україна просить у Росії технічний газ для поновлення транзиту в кредит


Як повідомив сьогодні на брифінгу голова правління «Нафтогазу України» Олег Дубина, ще вчора компанія звернулася до російського «Газпрому» з листом із проектом технічного протоколу, який передбачає, щоб необхідний для транзиту технологічний газ надала Росія – з урахуванням того, що ціни на газ і на транзит не визначені, «у вигляді технологічного кредиту позичила, або як завгодно».

За його словами, відповіді наразі не було.

Раніше сьогодні міністр палива і енергетики України Юрій Продан повідомив, що звернувся до єврокомісара з питань енергетики Андріса Пієбалґса з проханням посприяти з вирішенням із Росією питання про цей технологічний газ, який, за його словами, є «обов’язковою умовою для транзиту газу до Європи».

Українська газотранспортна система для забезпечення транзиту російського газу щодня має використати близько 21 мільйона кубометрів так званого технічного, технологічного або паливного газу, який спалюють для живлення компресорних турбін газонасосних станцій та інших агрегатів.

За повідомленнями, дотеперішні українсько-російські документи про умови транзиту газу передбачають, що цей газ має надавати Росія, а Україна має його оплачувати.
XS
SM
MD
LG