Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» вважає, що у посередництві зацікавлена компанія Бакая та Медведчука – Юрій Бойко


В ефірі Радіо Свобода народний депутат від Партії регіонів Юрій Бойко заявив: «Коли російський прем’єр Володимир Путін і «Газпром» говорять, що в Україні є зацікавлені у посереднику, вони мають на увазі компанію Бакая і Медведчука, а не «РосУкрЕнерго».

«Компанію створено декілька місяців тому паном Бакаєм і паном Медведчуком – FKRtt Universal Swissland. Зареєстрована в Швейцарії і створена для експорту 4,5 мільярдів кубів російського газу в першому кварталі цього року. І в результаті лобіювання цієї компанії з’явились ускладнення у переговорах з російськими партнерами», – зазначив Юрій Бойко.

«Якщо Росія дала в Суджі 20 мільйонів кубометрів, а згодом 175 мільйонів кубометрів газу, то їх можна пропустити миттєво через територію України і видати в Орловці і в Ужгороді. Тому що труба заповнена. Але якщо було щось відібрано, то виникнуть проблеми. А якщо ні – то можна», – сказав Юрій Бойко.

«До компанії «РосУкрЕнерго» я відношення не маю. До «РосУкрЕнерго» має відношення на 50% «Газпром» і керівні органи «РосУкрЕнерго», сформовані із зампредів «Газпрому» – їх там чотири – бізнесмен Фірташ та бізнесмен Фурсін», – зауважив Юрій Бойко

«Я не впевнений, що через Суджу треба качати. Там же ж є інші маршрути. Всі ці питання є технічними. Якщо вони вийшли на публічне обговорення, то це не доопрацювання тих, хто цим займається. От і все», – зазначив Юрій Бойко.
XS
SM
MD
LG