Доступність посилання

ТОП новини

Керівник ООН знову закликає до негайного перемир’я в Смузі Гази


Пан Ґі Мун звернув свій заклик до Ізраїлю і палестинського угруповання «Хамас», прибувши сьогодні до Каїра в Єгипті на початок свого візиту до регіону в намаганні домогтися миру в останньому конфлікті.

Тим часом Ізраїль продовжує свій наступ у Смузі Гази вже 19-й день. Північ і південь цієї частини палестинських територій зазнали ізраїльських повітряних ударів, на землі тривають бої війська з бойовиками.

За словами ізраїльської поліції, на півночі Ізраїлю впали три ракети, запущені з сусіднього Лівану. Ніхто не потерпів і ніхто не взяв на себе відповідальності за нього. Це вже другий такий обстріл протягом тижня.

Унаслідок бойових дій загинуло близько 970 палестинців. Як стверджують, майже половина з них – цивільні особи, решта – бойовики радикального антиізраїльського угруповання «Хамас» і споріднених палестинських груп.

Із боку Ізраїлю загинули 10 військових, частина з них від помилкового вогню своїх же колег. Іще троє цивільних ізраїльтян загинули за цей час від палестинських саморобних ракет. Саме щоб зупинити обстріли такими ракетами, й почав Ізраїль нинішню операцію.
XS
SM
MD
LG