Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ хоче виступити в парламенті з питань газу


Бізнесмен Дмитро Фірташ, який володіє 45% «РосУкрЕнерго», просить дозволити йому в парламенті роз'яснити роль цієї компанії в поставках газу до України.

Про це йдеться в листі Фірташа до голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Бізнесмен зазначає, що протягом пленарного засідання парламенту 13 січня окремі народні депутати не раз висловлювали безпідставні звинувачення на адресу компанії «РосУкрЕнерго» і надавали неправдиву інформацію про її діяльність.

«У зв'язку з цим прошу під час поточної сесії Верховної Ради дозволити мені викласти свою позицію щодо діяльності «РосУкрЕнерго», а також дати своє бачення головних завдань і принципів політики України в сфері газопостачання», – йдеться в листі Фірташа.

Підтримати виступ бізнесмена в парламенті обіцяють у Партії регіонів. Позитивно оцінив цю ініціативу також лідер «Єдиного Центру», член фракції НУНС Ігор Кріль.

Натомість інший нунсівець В’ячеслав Кириленко заявив, що недоцільно заслуховувати у Верховній Раді виступ одного із власників «РосУкрЕнерго». Він зазначив, що не вважає парламент за «трибуну для олігархів».

«РосУкрЕнерго» до цього року була монопольним постачальником природного газу до України.

50% цієї компанії володіє «Газпром», іншими 50% – Centragas Holding AG (Австрія), 90% якого, у свою чергу, належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу, 10% – Івану Фурсіну.

XS
SM
MD
LG