Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині в 1,5 рази побільшало безробітних


Кількість офіційно зареєстрованих людей без роботи в одному з найпотужніших промислових регіонів України рік тому складала 35 тисяч, зараз – понад 54 тисячі.

Лише за останній місяць кількість безробітних на Дніпропетровщині зросла на 12 тисяч людей, це майже втричі більше, ніж в грудні 2007 року.

Найчастіше людей звільняли з роботи «за згодою сторін» та «у зв'язку із закінченням терміну трудового договору», чверть людей звільнилося з формулюванням «за власним бажанням».

Разом зі зростанням показника безробіття посилилася й конкуренція на ринку праці.

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, якщо наприкінці вересня минулого року на одне вільне робоче місце в області претендувала одна людина, то вже цьогоріч число претендентів зросла уп'ятеро.

Кризові явища в економіці Дніпропетровщини стали помітні ще у вересні, коли почало скорочуватись виробництво. За прогнозами міської влади, у найближчі чотири місяці на підприємствах базових галузей обласного центру може відбутися суттєве скорочення персоналу – до 10%.

Минулого місяця Президент Віктор Ющенко висловлював занепокоєння стрімким ростом безробіття в Україні. Він навів прогноз експертів, за яким станом на 1 квітня цього року безробітними можуть стати понад півтора мільйона українців.

XS
SM
MD
LG