Доступність посилання

ТОП новини

У Смузі Гази повідомляють про загибель чільного діяча «Хамасу»


За повідомленням, ізраїльський повітряний удар у місті Газа знищив Саїда Сейяма, міністра внутрішніх справ у невизнаному уряді «Хамасу» в цій частині палестинських територій.

Він командував приблизно 13 тисячами бійців поліції та інших силових структур влади, яку запровадило в Смузі Гази войовниче антиізраїльське угруповання. Саме з ними ведуть бої ізраїльські війська.

Якщо повідомлення підтвердиться, це означатиме ліквідацію найвищого діяча «Хамасу» від часу, коли Ізраїль три тижні тому почав свою воєнну операцію.

Раніше сьогодні ізраїльські обстріляли будівлю ООН у місті Гази, що викликало різке засудження Генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна, який перебуває в Ізраїлі. Ізраїльський прем’єр-міністр Егуд Ольмерт заявив, що обстріл, у якому поранені три особи, був відповіддю на вогонь палестинських бойовиків із цього будинку.

Пан Ґі Мун, який перебуває в регіональній поїздці Близьким Сходом, обговорює ситуацію з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом.

За повідомленнями, внаслідок ізраїльської операції в Смузі Гази загинули понад 1 тисяча 100 палестинців. Як стверджують, майже половина з них – цивільні особи. Ізраїль за цей час втратив 10 військових і 3 цивільних мешканців.
XS
SM
MD
LG