Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» закликає «Газпром» не маніпулювати громадською думкою


«Нафтогаз України» глибоко обурений постійним перекручуванням змісту документів, які українська компанія надсилає на адресу російського «Газпрому», мовиться в заяві «Нафтогазу».

Саме прикладом маніпулювання громадською думкою та створення додаткового ажіотажу навколо українсько-російських газових відносин називає «Нафтогаз» заяву речника «Газпрому», що спеціалісти української компанії підтвердили технічну можливість транзиту російського газу за маршрутом, на якому наполягає російський газовий монополіст.

Крім того, нагадано в заяві, технічно газотранспортна система України працює на внутрішній ринок, і саме тому «Нафтогаз» не в змозі частково прийняти невеликий обсяг російського газу, значно нижчий від звичного, і протранспортувати його до європейських споживачів.

Технічні спеціалісти «Газпрому» чудово розуміють цю ситуацію, заявляє «Нафтогаз».

Українська компанія також звертає увагу російської, що етичні правила ведення бізнесу не дозволяють оприлюднювати телефонні розмови керівників підприємств-партнерів, навіть в умовах інформаційного протистояння.

Відтак «Нафтогаз України» закликає представників «Газпрому» «дотримуватися загальноприйнятих етичних норм, за якими працює світовий бізнес».

«Газпром» у четвер уже третій день поспіль пропонував «Нафтогазові» транспортувати свій газ за маршрутом, виконання якого за нинішніх умов ізоляції української газотранспортної системи технічно можливе лише в разі повного відключення від газу кількох українських областей. Україна заявляє, що це технологічно неприйнятна умова; Росія ж третій день підряд відкидає прохання України подати газ іншим маршрутом.

Крім того, Росія пропонує до транспортування не повний контрактний обсяг, а таку кількість газу, яка не дозволяє підняти тиск у газових магістралях до робочого. Цей тиск упав, коли Росія різко знижувала його перед тим, як зовсім припинити подачу газу.
XS
SM
MD
LG