Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія знову вимагає від Росії відновити постачання газу до ЄС у повному обсязі


«Ми закликаємо до повного відновлення обсягів газу на всіх вхідних пунктах… 300 мільйонів кубометрів – це обсяг, який має постачатися», – висловив позицію Європейської Комісії її речник Ферран Таррадельяс і Еспунь агентству «Інтерфакс-Україна» в Брюсселі.

Єврокомісія також закликає Україну зробити все для забезпечення транзиту газу до кінцевого пункту.

«Ми розцінюємо ситуацію, що склалася, як неприйнятну. Газ має постачатися, і обидві сторони мають робити для цього все необхідне», – наголосив речник.

Він також повідомив, що Європейська Комісія перебуває в постійному контакті з диспетчерськими центрами і російського «Газпрому», і «Нафтогазу України» і намагається допомогти знайти вирішення цієї проблеми.

Водночас представник Єврокомісії заявив, що вирішення поточних проблем має бути знайдене російською та українською сторонами.

Раніше Єврокомісія вже висувала таку саму вимогу. Але й у четвер Росія вже третій день поспіль пропонувала Україні протранспортувати лише невеликий обсяг газу через одну-єдину газовимірювальну станцію. При цьому частина його, на думку російської сторони, мала б піти маршрутом, який означав би відключення від газу кількох областей України. Українська сторона відмовляється виконати такі умови як технологічно неприйнятні.
XS
SM
MD
LG