Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Польща деталізували «дорожню карту»


Україна і Польща домовилися підготувати план основних заходів двосторонніх відносин на 2009-2010 роки.

Про це повідомили міністри закордонних справ двох сусідніх держав – Володимир Огризко і Радослав Сікорський – по закінченні переговорів у Києві.

За словами Огризка, «дорожня карта» передбачає виконання найважливіших завдань, що їх ставлять перед собою Україна і Польща, а саме – «диверсифікацію енергетичних джерел, легалізацію візового режиму для громадян України у Шенгенській зоні, впровадження польського досвіду реформ, необхідних для євроатлантичної інтеграції України».

Сікорський додав: польський парламент найближчим часом ратифікує угоду про малий прикордонний рух, що дозволить українцям, які живуть на прикордонних територіях, відвідувати Польщу без віз.

Також Польща готова підтримати Україну в питанні можливості скасування візового режиму. «Це відповідає інтересам наших народів і передбачено новою програмою «Східного сусідства ЄС», –відзначив польський міністр.

Серед завдань українсько-польської «дорожньої карти» – відкриття цього року консульств Польщі в Івано-Франківську, Вінниці та Сімферополі.

XS
SM
MD
LG