Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН: Перемир’я в Смузі Гази «вже близько»


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун після зустрічі з президентом палестинської адміністрації Махмудом Аббасом заявив, що укладення перемир’я «вже близьке».

«Я щиро сподіваюся, що за кілька наступних днів вдасться укласти перемир’я», – сказав генсекретар ООН, який сьогодні перебуває на Західному березі Йордану.

Тим часом, Ізраїль посилає своїх представників до Каїра та Вашингтона, де вони говоритимуть про терміни укладення можливого перемир’я, яке б поклало край конфлікту в Смузі Гази.

Амос Ґілад поїхав до Єгипту, де розглядатимуть мирну угоду, запропоновану Каїром, яку, начебто, загалом підтримує «Хамас».

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні летить до США і має зустрітися з держсекретарем Кондолізою Райс. Йтиметься про заходи для припинення контрабанди зброї в регіоні та про переозброєння бойовиків палестинського угруповання «Хамас».

Ізраїль поки що не відповів на пропозицію «Хамасу» щодо припинення на один рік ракетних обстрілів ізраїльської території в обмін на виведення армії зі Смуги Гази і відкриття кордону.

Від початку ізраїльської воєнної операції, за даними палестинської сторони, загинули понад 1100 людей, половина з яких – мирні жителі. Ізраїль втратив убитими 13 осіб.

XS
SM
MD
LG