Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна вивчає можливість участі в газовому саміті


Україна наразі вивчає можливість і доцільність своєї участі в саміті країн, які отримують російський газ або транспортують його, що має відбутися завтра в Москві.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

«Ми зараз вивчаємо питання..., оскільки, як ви розумієте, якщо України не буде, то в принципі, сенс цієї конференції дорівнюватиме нулю», – сказав він.

Українська участь, за його словами, буде залежати також від того, чи планується досягти якихось практичних результатів за підсумками цієї конференції.

«Тому що нам не потрібна конференція заради конференції. Нам не потрібна конференція, щоб комусь піднімати імідж, або дати комусь шанс на виправдання... Якщо цей помпезний захід має на меті якусь пропаганду або піар-кампанію, то, звичайно, ми такий підхід не розділяємо», – зазначив заступник міністра.

Єлісєєв додав, що позиція України полягає в тому, щоб практичним шляхом вирішити всі газові питання.

Напередодні президент Росії Дмитро Медведєв запросив українського главу держави Віктора Ющенка до Москви для участі в саміті глав держав й урядів, які отримують російський газ або транспортують його.

Перед цим Президент України заявляв, що поїде на саміт, якщо він відбудеться на нейтральній території – в котрійсь із європейських країн.

XS
SM
MD
LG