Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вирушила до Москви на переговори з Путіним та участі в саміті


Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відбула до російської столиці з робочим візитом для переговорів щодо газу.

Також у Москву вирушили міністр палива й енергетики Юрій Продан, голова правління компанії «Нафтогаз України» Олег Дубина, заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

У перебігу візиту Юлія Тимошенко має намір обговорити із прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним газопостачання України й поновлення транзиту природного газу.

Тимошенко також має намір взяти участь у саміті глав держав урядів країн, які одержують російський газ або транспортують його.

Юлія Тимошенко заявила, що пріоритетом на переговорах із Росією є –досягнення домовленості про поновлення транзиту природного газу через територію України.

Президент Віктор Ющенко виступає за розгляд пакетом питань поставок газу в Україну і його транзит.

Секретаріат Президента сподівається на дотримання Тимошенко директив Ющенка на переговорах із Росією щодо газу 17 січня.

1 жовтня 2008 Кабінет Міністрів затвердив директиви для переговорів із Росією щодо умов поставок газу в Україну на 2009 рік і наступні періоди, 2 жовтня Ющенко затвердив їх.

У липні 2008 глава Секретаріату Президента Віктор Балога обвинувачував Тимошенко в невиконанні директив Ющенка під час переговорів щодо газу з Росією 28 червня 2008, зокрема, про визначення умов поставок природного газу і його обсягів.

1 січня російський «Газпром» припинив поставки газу в Україну, а 7 січня – поставки газу для його транзиту до Європи.

XS
SM
MD
LG