Доступність посилання

ТОП новини

ЄC незадоволений результатами «газової» конференції у Москві


Європейський Союз висловив незадоволення результатами конференції з газової кризи, що відбулася у Москві, повідомляє агентство «Франс Прес» з посиланням на заяву Євросоюзу.

«Чеське президентство ЄС не задоволене результатами міжнародної конференції глав держав і урядів з відновлення постачання російського газу європейським споживачам», – мовиться в заяві Євросоюзу, поширеній в Брюсселі.

«Ми чекали, що обидві сторони оголосять, що вони досягли домовленості щодо відновлення російського газу в ЄС через Україну. Але цього не сталося», – зазначив чеський міністр промисловості і торгівлі Мартін Ржіман, який брав участь у саміті від імені ЄС.

У Міжнародній конференції глав держав і урядів з питання постачання російського газу європейським споживачам, що відбулася в суботу, взяли участь делегації низки країн із-поза меж ЄС. Європейський Союз представляли міністр промисловості і торгівлі Чехії, яка головує в ЄС, Мартін Ржіман і від Європейської Комісії комісар із питань енергетики Андріс Пієбалґс.

Українську делегацію очолювала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, а Президента України представляв Уповноважений глави держави з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

XS
SM
MD
LG