Доступність посилання

ТОП новини

У світі переважно вітають ізраїльське перемир’я в Смузі Гази


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що перемир’я має стати першим кроком до повного виведення ізраїльських військ із цієї частини палестинських територій. Водночас він закликав і бойовиків палестинського антиізраїльського войовничого руху «Хамас», який контролює Смугу Гази, припинити ракетні обстріли Ізраїлю.

Комісар ЄС із зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер теж висловила сподівання, що найближчим часом пункти пропуску до Смуги Гази буде відкрито, а ізраїльські війська відведено звідти. І вона закликала «Хамас» утримуватися від насильницьких дій.

Державний секретар США Кондоліза Райс заявила, що її країна очікує від усіх сторін негайного припинення нападів і бойових дій.

А от президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас назвав запроваджене Ізраїлем у Смузі Гази в ніч на неділю одностороннє перемир’я «недостатнім». Він наголосив, що необхідно також відкрити пункти пропуску до Смуги Гази, щоб дозволити надходження туди гуманітарної допомоги.

Представники «Хамасу» раніше теж заявляли, що всупереч односторонньому ізраїльському перемир’ю їхній рух не припинить боротьби, принаймні доки Ізраїль не виведе війська і не зніме блокаду Смуги Гази.
XS
SM
MD
LG