Доступність посилання

ТОП новини

«Аль-Каїда» погрожує Німеччині за військову участь в Афганістані


Німецькі правоохоронці повідомили в неділю, що вивчають відеозапис із логотипом студії, яка працює на всесвітню терористичну мережу.

На записі чоловік у чорному тюрбані і з закритим обличчям 30 хвилин говорить німецькою мовою з легким акцентом, його слова субтитровані арабською.

Промовець заявляє, що німці надто довірливі й наївні, якщо вважають, що обійдуться без покарання за участь в операціях в Афганістані їхнього третього за чисельністю в цій країні військового контингенту, і в такому разі німецькі політики займають не своє місце.

Невідомий, підписаний як «Абу Талха, німець», також заявляє, що вже давно мріє підірвати себе заради Аллаха, і попереджає, що німецькі солдати «не будуть у безпеці ніде». Але конкретних погроз він так і не висловив.

Серед іншого в своїй дещо сумбурній промові він заявив, що ті, хто намагається провести різницю між «Аль-Каїдою» і рухом «Талібан», «не знають свого ворога».

Запис був розміщений в інтернеті в суботу – якраз того дня, коли в Афганістані внаслідок вибуху авта зі смертником неподалік посольства Німеччини в Кабулі загинули 5 осіб, із них один німецький громадянин і двоє місцевих працівників посольства. Відповідальність за напад узяв на себе «Талібан».

Датований запис жовтнем минулого року – якраз тоді німецький парламент ухвалив збільшити кількість своїх військових в Афганістані з 3 тисяч 300 до 4 з половиною тисяч.

Запис має назву «План порятунку для Німеччини», як висміювання плану фінансового порятунку, який у Німеччині схвалили теж у жовтні минулого року.
XS
SM
MD
LG