Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: На газовій кризі поставлено крапку


Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що підписання газових угод між Україною і Росією свідчить про те, що на газовій кризі поставлено крапку. Відповідну заяву Юлія Тимошенко зробила на брифінгу після церемонії підписання газових угод. «Дуже добре, що сьогодні на газовій кризі поставлена крапка, і вважаю, що ця крапка поставлена на багато років», – наголосила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр відзначила, що згідно з міжнародними оцінками, Україна не взяла несанкціоновано жодного кубічного метра газу: «Україна ні за яких обставин не зупиняла транзит російського газу до Європи. Я хочу, щоб це було ще раз чітко сказано».

Глава Уряду також додала, що Україна має весь спектр об’єктивних доказів, які підтверджують чесність і обґрунтованість позиції України у питанні транзиту російського газу до країн Європи. «І надалі Україна буде чітко виконувати свої зобов’язання як транзитер російського газу до Європейського Союзу», – запевнила Прем’єр-міністр України.

Крім того, за словами Юлії Тимошенко, Україна та Росія в процесі переговорів зняли всі претензії один до одного з газових питань, і ніяких додаткових гарантій від України для початку транзиту російського газу не потрібно.

XS
SM
MD
LG