Доступність посилання

ТОП новини

Балога критикує газові домовленості Тимошенко


Домовленості про постачання російського газу, досягнуті прем’єром Юлією Тимошенко та її російським колегою Володимиром Путіним, викликають «запитання і застереження», заявляє голова Секретаріату Президента Віктор Балога.

Насамперед він звертає увагу на те, що в Москві не назвали конкретної вартості російського палива, яке імпортуватиметься до України. Натомість був оголошений «дуже приблизний ціновий коридор, що не дає змоги точно визначити, яким буде навантаження вартості газу на вітчизняну економіку та житлово-комунальну галузь».

Балога назвав факт приховування ціни на газ підставою для підозр у корупції.

«Два дні на обрахунок точної вартості газу для України, які попросила Тимошенко, дають їй простір для вільних імпровізацій з формулою ціни. Складається враження, що уряд спочатку купив завеликі черевики, а вже потім думатиме, як ходити у більшому на кілька розмірів взутті», – заявив керівник Секретаріату.

За його словами, визначення вартості російського газу для українських споживачів від ціни у 450 доларів є «неприйнятним».

Вчора «Нафтогаз» і «Газпром» підписали 10-річні контракти на постачання російського газу до України та його транзит до Європи.

Середньорічну ціну газу для України в 2009 році обіцяють назвати найближчими днями.

XS
SM
MD
LG