Доступність посилання

ТОП новини

У Бiлорусi немає «алергії» на Україну – Лукашенко


Президент Бiлорусi Олександр Лукашенко заявляє про вiдсутнiсть будь-яких проблем у взаєминах з Україною.

«У нас нiколи не було проблем, i нiколи не буде. Ми завжди були разом, пiдставляли одне одному плече у важкi часи», – заявив Лукашенко сьогодні в Чернiговi, зустрiчаючись iз Президентом України Вiктором Ющенком.

Білоруський лідер запевнив українського Президента в тому, що «в Бiлорусi немає «алергії» анi до України, як до держави, анi до українського виробництва».

За його словами, показником відносин двох країн «є високий товарообiг, динамiка його збiльшення, особливо в останнi два роки».

Бiлоруський лiдер також вважає за необхiдне налагодити тiсну взаємодiю з українською стороною у подоланнi наслiдкiв свiтової фiнансової кризи.

Наразi, сказав Лукашенко, «накопичилася низка питань, якi ми не могли вирiшити ранiше, а сьогоднi, я думаю, ми можемо їх вирiшити». Зокрема, президент Бiлорусi нагадав про пропозицiю Президента України створити коридор Чорне море – Балтiйське море.

Лукашенко також запросив Ющенка приїхати з вiзитом до Бiлорусi.

Зі свого боку, Президент України заявив про наявнiсть «полiтичної волi для розвитку вiдносин iз Бiлоруссю». Вiн дав «позитивну оцiнку динамiцi розвитку двостороннiх вiдносин i, зокрема, зростанню обсягу взаємної торгiвлi».

«Я щасливий, що нашi двостороннi вiдносини не супроводжуються якими-небудь проблемами. Ми завжди готовi спiвпрацювати в нафтовiй, енергетичнiй, транспортнiй сферах», – зазначив український Президент. При цьому вiн наголосив, що у обох сторiн «є хороший потенцiал для збiльшення двосторонньої торгiвлi».

Сьогодні Лукашенко приїхав до України з робочим візитом.
XS
SM
MD
LG