Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Кремль «послідовно здійснює неприхований тиск на Україну»


Українське Міністерство внутрішніх справ пов'язує газовий конфлікт із прагненням Росії дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, зруйнувати її газотранспортну систему та підбурити проти неї європейських партнерів.

«Апелюючи до міфу про слов'янську єдність, цинічно експлуатуючи тему багаторічних історичних зв'язків, Кремль послідовно здійснює неприхований тиск на Україну за її незалежну зовнішню й внутрішню політику», – йдеться в заяві МЗС.

Крім того, у відомстві називають неприпустимим «неповажний тон» висловлювань посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна в коментарях щодо внутрішньої ситуації в Україні.

«Можна й не знати положення Віденської конвенції про дипломатичні відносини, але елементарна етика вимагає як мінімум поваги до країни, в якій ти працюєш. Якою мірою потрібно не любити країну перебування, щоб так нахабно й цинічно про неї висловлюватися», – сказано в заяві.

Напередодні Черномирдін, зокрема, заявляв, що в майбутньому Росія може відмовитися від використання газотранспортної системи України для транспортування газу до Європи.

«Якщо вони цього хочуть, вони цього доб'ються. Вони сьогодні дуже близькі до того, щоб залишитися зі своєю газотранспортною системою один на один, з металобрухтом, заритим у землю», – сказав він.

Раніше МЗС звинувачував Росію в спробах інформаційної дискредитації України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG