Доступність посилання

ТОП новини

Судові процеси в Гуантанамо можуть зупинити


Військова прокуратура в спеціальному центрі утримання підозрюваних у тероризмі на цій американській військово-морській базі на Кубі подала клопотання про зупинення на 120 днів розгляду справ проти в’язнів цього центру.

Видане вчора розпорядження нового президента Сполучених Штатів Барака Обами передав прокурорам міністр оборони Роберт Ґейтс. За очікуваннями, судді, які ведуть уже розпочаті процеси, сьогодні задовольнять прохання.

На даний час у центрі в Гуантанамо перебувають близько 240 осіб. 21 з них уже висунули звинувачення, а в справі шести нині тривають два процеси.

Зупинка цих процесів дасть змогу адміністрації Обами розглянути наявну систему «військових комісій», які діють на Гуантанамо замість звичайних військових трибуналів, і можливі альтернативи для переслідування підозрюваних терористів.

Так само й адвокати звинувачених вимагають, щоб Міністерство оборони відкликало всі свої звинувачення з військових комісій, а потім за бажанням висувало їх знову у звичних військових трибуналах чи цивільних судах.

Однією з передвиборчих обіцянок Обами було закрити в’язничний центр у Гуантанамо.
XS
SM
MD
LG