Доступність посилання

ТОП новини

Уповноважений Президента: Ціна газу для населення може зрости на 30-35%


Уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський прогнозує зростання цін на газ для всіх категорій населення на 30-35 відсотків протягом цього року.

При цьому, за його словами, для промисловості ціни на газ також виростуть не менш ніж на 30-35%.

Крiм того, уповноважений Президента заявив, що зазначена в газових контрактах цiна на росiйський газ для України не є економiчно обґрунтованою, а «полiтично домовлена».

«Результат є невтiшним, i тому в цiй ситуацiї я вважаю, що насамперед уряд має українському народу сказати чисту правду: ми зробили все, проте, на жаль, ми не виграли в цьому газовому конфлiктi», – сказав Соколовський.

Тим часом Міністерство палива й енергетики має намір представити Національній комісії регулювання електроенергетики свої розрахунки цін на газ для населення з урахуванням підвищення ціни імпортованого природного газу після формування фінансового плану «Нафтогазу України» на 2009 рік.

Газ для населення востаннє подорожчав з 1 грудня. За розпорядженням НКРЕ від 25 жовтня 2008 року, роздрібні ціни на газ з початку минулого місяця підняли на 35%.

XS
SM
MD
LG