Доступність посилання

ТОП новини

Колишній кадебіст, а нині олігарх Лебедєв купив лондонське видання


Власники вечірньої газети Evening Standard підтвердили продаж 75,1 відсотків акцій видання російському мільярдеру Олександру Лебедєву за один фунт стерлінгів.

Видавнича група Daily Mail & General Trust оголосила, що дала згоду на пропозицію відставного підполковника КДБ, який працював у 1980-х і на початку 90-х років в радянському, а потім російському посольствах у Лондоні.

Лебедєв, який є співвласником «Національної резервної корпорації» – російського фінансово-промислового голдингу, до якого входять понад 100 підприємств, а також московської правозахисної «Нової газети» говорив останнім часом про свою зацікавленість не тільки Evening Standard, а й іншими лондонськими газетами.

Решта акцій Evening Standard залишаться у британської видавничої групи Associated Newspapers Ltd, яка вже повідомила про свою згоду з оборудкою.

Лебедєв став першим російським олігархом, який вклав гроші в медійний сектор Об’єднаного Королівства.

У Росії видавнича діяльність Олександра Лебедєва зазнала минулого року серйозних проблем.

Створений ним щотижневик «Московський кореспондент» оприлюднив скандальну інформацію про те, що тодішній президент Росії Володимир Путін готується розлучитися з дружиною через роман з відомою гімнасткою та депутатом Держдуми Аліною Кабаєвою. Тоді Путін привселюдно різкими висловлюваннями спростував ті повідомлення, а згодом «Московський кореспондент» зник з обігу.

За даними американського журналу «Форбз», який щороку складає список багатіїв світу, статки Олександра Лебедєва за 2008 рік сягнули 3 мільярдів 100 мільйонів доларів.


XS
SM
MD
LG