Доступність посилання

ТОП новини

Олігарх Олександр Лебедєв пропонує журналістам в Росії носити зброю


Виступаючи на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс» у Москві, співвласник «Нової газети» розкритикував владу Росії за непрозорість у розслідуванні вбивств журналістів. Лебедєв, який у минулому працював на КДБ і ФСБ, висловив стурбованість долею журналістів у Росії і запропонував дозволити журналістам носити зброю.

«Я гадаю, що ФСБ поряд з іншими органами влади несе свою частку відповідальності за те, що відбувається з «Новою газетою». І ми офіційно відправили вже документи і ще раз відправимо – ми справді просимо видати зброю», – зазначив Олександр Лебедєв.

Він висловив упевненість, що нещодавнє гучне вбивство «серед білого дня» адвоката-правозахисника Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової має відношення до діяльності «Нової газети».

Лебедєв, який щойно купив понад 75 відсотків акцій британського видання Evening Standard, відповів на запитання, скільки грошей він планує вкласти в цю газету.

«Скільки грошей? Краще спитайте, про орієнтацію. Справа йде про десятки мільйонів фунтів, протягом терміну, щонайменше, двох років», зауважив Олександр Лебедєв.

Він пояснив, що купив газету «для того, щоб продемонструвати приклад захисту свободи і незалежності журналістики».

На його думку, «явище незалежних газет в Англії – одна з головних гарантій свобод громадян». У Британії, на думку Лебедєва, газетам загрожує економічна криза, а в Росії – вседозволеність чиновників.

XS
SM
MD
LG