Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко запевнив МВФ, що Україна виконує взяті зобов’язання


Президент Віктор Ющенко запевняє делегацію Міжнародного валютного фонду, що для України взяті нею зобов'язання перед фондом є пріоритетними.

«Ми досягли домовленостей, які дають шанс Україні досягти стабілізації – стабілізації бюджетної, фіскальної, а потім – економічної. Це непростий, надзвичайно відповідальний план, зокрема для уряду, але... якщо ми будемо виходити з букви наших домовленостей, ми досягнемо успіху», – заявив Ющенко під час сьогоднішньої зустрічі з головою місії МВФ Джейлою Пазарбашиоглу, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент, зокрема, наголосив, що Національний банк вживає заходів для стабілізації валютного ринку – «підтримує достатню ліквідність банківської системи, проводить валютні аукціони, завершує діагностичне обстеження найбільших системних банків».

За словами Ющенка, вповільнення економічних процесів створило серйозні проблеми з наповненням держбюджету в 2009, але головний кошторис країни передбачає виділення 20 мільярдів гривень для фінансування стабілізаційного фонду, який повинен забезпечити активізацію інвестиційних процесів у економіці.

При цьому Президент поскаржився, що економічні процеси сьогодні дуже страждають від політичних спекуляцій.

Напередодні місія МВФ на чолі з Джейлою Пазарбашиоглу прибула Україну для зустрічей із владою. Експерти місії мають проаналізувати виконання Україною умов кредитної угоди stand by і обговорять можливість перегляду угоди.

Минулого листопада МВФ вирішив надати Україні кредит на суму близько 16,4 мільярда доларів для подолання проблем в економіці.

XS
SM
MD
LG