Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську демонструють кращі фільми VІI Міжнародного фестивалю «Кінолітопис»


Усього упродовж трьох днів кінофоруму ««Відлуння Міжнародного фестивалю «Кінолітопис» усім охочим покажуть 9 художніх, ігрових і документальних фільмів з Росії, України, Швеції й Грузії.

На кінофорум у Дніпропетровську організатори вибирали в основному «духовне» кіно – стрічки, головною темою яких є віра, фільми, відзняті християнськими кінокомпаніями, тощо.

Стартував проект кращим фільмом фестивалю «Кінолітопис-2008», володарем гран-прі «Золота Софіївська фреска», картиною «Богдан-Зіновій Хмельницький» українського режисера Миколи Мащенка.

Як зазначили організатори, у рамках показів будуть організовані творчі зустрічі з авторами й режисерами фільмів, а також відбутися обговорення кінострічок.

На фестивалі також очікується презентація нових фільмів дніпропетровських документалістів.

На VII Київському міжнародному фестивалі документальних фільмів «Кінолітопис-2008», що проходив 2008 року було представлено 130 кінофільмів з 14 країн світу.

Зокрема, у номінації «Срібний кадр» перемогу виборола документальна стрічка про життя у жіночому монастирі «Дівчатка, дівчатка» дніпропетровської незалежної кінокомпанії «Лествиця».

XS
SM
MD
LG