Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні – День пам’яті жертв Голокосту


«Голокост є однією із найтемніших сторінок в історії Європи, вона назавжди залишиться в пам’яті людства», – про це заявили міністр закордонних справ і співпраці Іспанії, голова Комітету міністрів Міґель Анхель Моратінос, голова Парламентської асамблеї Луїс Марія де Пуч і генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту є приводом віддати належне жертвам й активізувати кампанію проти расової ненависті, внаслідок якої і виник Голокост, мовиться в заяві.

Однією з цілей цієї кампанії – дати знання про Голокост молодому поколінню. Для педагогів і батьків – це важке і складне завдання. Тим не менше, це належить робити, тому що майбутні покоління мають знати про минуле, щоб подібне не повторилося, йдеться в листі.

Рада Європи в тісній співпраці з Цільовою групою з міжнародної співпраці в галузі знань про Голокост, пам’ять і дослідження розробили чимало дидактичних матеріалів. Ми пропонуємо вчителям, батькам і всім, хто працює з молоддю, повною мірою використати їх, мовиться в листі.
XS
SM
MD
LG