Доступність посилання

ТОП новини

Україна допускає одностороннє розмежування кордону з Росiєю


Україна не виключає можливостi проведення демаркацiї сухопутного кордону з Росiєю в односторонньому порядку, заявляє директор Першого територiального департаменту Мiнiстерства закордонних справ Леонiд Осаволюк.

Він нагадав, що росiйська сторона в односторонньому порядку розпочала демаркацiю сухопутного кордону з Естонією, а також повiдомив, що на сьогоднi немає жодної результативностi в переговорному процесi мiж Україною i Росiєю з цього питання.

За словами Осаволюка, незважаючи на ранiше досягнутi домовленостi на рiвнi президентiв двох країн, «все менше i менше сподiвань на спiльну демаркацiю кордону».

Позицiя росiйської сторони, зазначив український дипломат, спонукає до аналiзу ситуацiї i методiв, завдяки яким можна захистити державний кордон України.

Говорячи про розмежування морських просторiв i Керченської протоки, дипломат наголосив, що мiжнародне право передбачає певнi дiї країни у такiй ситуацiї. Проте про конкретнi заходи вiн не побажав говорити.

«Саме позицiя Росiйської Федерацiї змушує нас думати про те, що робити далі», – зазначив Осаволюк, додавши, що переговори з Росiєю щодо розмежування водних просторiв тривають 12 рокiв, i досi не мали жодних результатiв.

У вересні минулого року Україна закликала Росію активізувати двосторонні контакти з питань підписання угоди про розмежування державного кордону.

На початку 2008-го президенти Ющенко і Путін підписали План дій «Україна-Росія», домовившись взятися до практичної роботи з демаркації українсько-російського кордону.

XS
SM
MD
LG