Доступність посилання

ТОП новини

Дмитро Медведєв хоче перетворити Арктику в ресурсну базу Росії


З приводу інтересів Росії в регіоні Арктики російський президент Дмитро Медведєв сьогодні на зустрічі з представниками російських силових відомств заявив: «важливо зосередити зусилля на створенні сучасної лінії берегової охорони, необхідної для ефективного припинення контрабанди морських та біологічних ресурсів».

Медведєв також зазначив, що діяльність Росії в регіоні «викликає підвищений інтерес» і додав: «Підкреслю, що від захисту наших національних інтересів і конкурентних переваг, особливо в умовах глобальної кризи, прямо залежить, як позиція Росії у світі, та і її інтеграція в глобальну економіку».

Раніше, у вересні минулого року, Дмитро Медведєв заявив з приводу Аркитики: «Наше перше і головне завдання – перетворити Арктику в ресурсну базу Росії 21-го століття. І вже для того щоб вирішити це завдання, має бути вирішено цілу низку спеціальних питань. Головне питання – забезпечення надійного захисту національних інтересів Росії в регіоні».

Тим часом сьогодні Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер застеріг від можливості появи нових територіальних суперечок внаслідок танення льодів Арктики.

Виступаючи на конференції НАТО в Ісландії, Схеффер наголосив, що в регіоні можуть з’явитися абсолютно нові шляхи мореплавства і це збільшить ризик інцидентів.



XS
SM
MD
LG