Доступність посилання

ТОП новини

Вантажоперевізники почали всеукраїнську акцію протесту


Водії понад 200 вантажівок сьогодні розпочали безстрокову акцію протесту, зайнявши кілька смуг на дорогах при в’їзді у Львів.

В акції беруть участь київські, харківські, запорізькі, рівненські, львівські водії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Головні вимоги страйкарів, які є приватними підприємцями, скеровані до Президента, Кабміну, МВС, Верховної Ради: щоб вони вирішили питання про повернення кредитів, оскільки через зростання вартості долара водії неспроможні вчасно сплачувати гроші банкам.

«Ми залишаємося без житла і роботи. Ми станемо і будемо голодувати... Щоби 20-тонна машина була рентабельна, вона повинна виїжджати з міста з оплатою за кілометр 5гривень 50 копійок, має прирівнюватись вартості пального, а не так як зараз 2.50-3 гривні. Сьогодні склади забиті товаром, а нікому їх буде возити. Нині ми працюємо у збиток», – зауважив Сергій Чепурний, голова асоціації вантажоперевізників Львівщини.

Також водії вимагають зменшити ставки податків і зборів із власників автотранспортних засобів, ухвалити на державному рівні мінімальні тарифи на вантажні перевезення Україною.

Мітингувальники закликають владу вплинути на ситуацію з отриманням службових віз за кордон, зобов’язати виробників і продавців пального продавати його за цінами, адекватними до світових, а також створити робочу групу з врегулювання автоперевезень на території України.

Водії обіцяють страйкувати цілодобово 5 днів. Вони ночуватимуть у машинах, доріг не перекриватимуть. Якщо до їхніх вимог не дослухаються центральні органи влади, то вони готові їхати у Київ і перекривати в’їзд до столиці.

Тим часом, сьогодні Кабiнет Мiнiстрiв пiдготував законопроект, який передбачає суттєве зниження збору з власникiв транспортних засобiв.

XS
SM
MD
LG