Доступність посилання

ТОП новини

Президент не звітуватиме у Верховній Раді – Безсмертний


Президент Віктор Ющенко не звітуватиме у Верховній Раді, а може виступити перед депутатами лише з посланням.

Про це заявив заступник голови Секретаріату Президента Роман Безсмертний, коментуючи обговорення в парламенті пропозиції запросити Президента на засідання у четвер, 5 лютого.

За його словами, для того, щоб викликати Президента у парламент, не треба було змінювати Конституцію в 2004 році.

«Тепер хай уряд звітує», – сказав Безсмертний, додавши, що, відповідно до Основного Закону, Президент має приходити у Верховну Раду для того, щоб виголосити послання, а також він має бути присутнім при деяких процедурних моментах, у тому числі під час присяги суддів Конституційного Суду.

Водночас Безсмертний не виключає, що глава держави виступить з позачерговим зверненням до Верховної Ради, якщо «ситуація (у Верховній Раді) буде розвиватися так й далі».

Сьогодні вранці депутати від Партії регіонів заблокували роботу парламенту. Вони вимагають звіту уряду в парламенті за обов’язкової участі Президента та голів обласних рад.

Від ранку тривають консультації лідерів фракцій щодо того, як владнати суперечку і почати працювати.

Зараз депутати від фракцій БЮТ, НУНС, Компартії й блоку Литвина повернулися в зал засідань Верховної Ради та очікують відкриття вечірнього засідання парламенту, при тому, що ранкове засідання так і не закрили.

Фракція Партії регіонів, як і раніше, блокує президію Ради.


XS
SM
MD
LG