Доступність посилання

ТОП новини

Парламент заслухає уряд післязавтра


Верховна Рада в четвер, 5 лютого розгляне питання про соцiально-економiчну ситуацiю в Українi та дiї органiв влади щодо подолання кризи.

За затвердження порядку денного на нинiшнiй тиждень, що передбачає розгляд цього питання в четвер, проголосували 415 депутатiв iз 436 зареєстрованих.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин повiдомив, що на засiдання парламенту цього дня запросять Президента Вiктора Ющенка i запропонують виступити.

Також планується виступ вiд Кабiнету Мiнiстрiв та представникiв двох обласних рад – зi схiдного та захiдного регiону країни.

«Але, по сутi, коли ми ухвалюватимемо рiшення, окрiм iнших пропозицiй, якi будуть винесенi, буде поставлено на голосування й проект постанови про вiдповiдальнiсть Кабiнету Мiнiстрiв», – сказав Литвин.

За його словами, Президентові дадуть на виступ, якщо вiн виявить бажання брати участь у такому засiданнi, до 45 хвилин та ще півгодини, якщо глава держави захоче вiдповiсти на запитання депутатiв.

«Ми домовилися: якщо Президент України через зайнятiсть чи iншi обставини не вiдгукнеться на пропозицiю взяти участь у розглядi цього питання, то це не означатиме, що у нас є пiдстави блокувати роботу Верховної Ради в четвер», – наголосив спiкер.

Сьогодні Партія регіонів блокувала трибуну парламенту, наполягаючи на заслуховуванні звіту Кабміну 5 лютого для того, щоб була можливість підготуватися до цього і запросити на засідання Президента й представників обласних рад.

Прем’єр Юлія Тимошенко хотіла звітуватися 4 лютого, тому що, за її словами, 5 лютого вона перебуватиме в закордонному відрядженні.

XS
SM
MD
LG