Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко не звітуватиме перед депутатами, але обіцяє виступити зi зверненням


Президент Віктор Ющенко не має наміру виступати у Верховній Раді зі звітом про свою діяльність, повідомила речниця глави держави Ірина Ванникова.

За її словами, Президент нагадує парламенту й Кабінету Міністрів, що, відповідно до змін до Конституції, саме уряд і Верховна Рада відповідають за економічну ситуацію в країні. Ющенко закликав їх не перекладати відповідальність із себе на інших.

«Тому у відповідь на два запрошення взяти участь у засіданні Верховної Ради Президент України наполягає на своєму рішенні оголосити в сесійному залі щорічне звернення глави держави про внутрішнє і зовнішнє становище країни», – сказала Ванникова.

Партія регіонів вимагала виступу в парламенті зі звітом Президента Ющенка, Кабінету Міністрів і голови Національного банку Володимира Стельмаха.

Регіонали очікують, що комуністи проголосують за відставку уряду

Партія регіонів розраховує на те, що Компартія проголосує завтра в парламенті за проект постанови про відповідальність Кабінету Міністрів, що передбачає висловлення недовіри уряду.

Про це заявив перший заступник голови Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Ми розраховуємо на голоси своєї фракції, ми розраховуємо на те, що проголосують комуністи, ми розраховуємо на голоси найбільш розумної частини депутатського корпусу», – сказав він.

За словами Єфремова, таке голосування продемонструє, чи дійсно КПУ є самостійною партією, чи це «філія» фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Водночас член фракції КПУ Леонід Грач заявляє, що комуністи мають підтримати відставку уряду. Проте остаточне рішення, за його словами, буде ухвалюватись на засіданні президії партії.

«Ми будемо обговорювати цю проблему і вирішимо: або партію гробимо до кінця, не проголосувавши за відставку Тимошенко і, нічого не пояснивши людям, не відмиємо свою честь і гідність, або потрібно все ж таки переступити через обіцянки і проголосувати за відставку», – сказав він.

Грач також повідомив, що до фракції Компартії не надходили пропозиції щодо обрання першим віце-спікером комуніста Адама Мартинюка в обмін на підтримку при голосуванні за недовіру уряду.

Тимошенко: Парламент не вiдправить уряд у вiдставку

У Верховній Раді не набереться достатньої кількості голосів для відставки Кабінету Міністрів, заявляє прем’єр Юлія Тимошенко.

«Усе, за що береться Партiя регiонiв, нiколи не виходить. Питання не йде про вiдставку – її не буде проголосовано», – сказала вона, відкриваючи чергове засідання уряду.

Водночас Тимошенко зазначила, що уряду є про що відзвітувати перед парламентом. Зокрема, за її словами, що дохідна частина державного бюджету за січень перевиконана.

Прем'єр наголосила, що всі міністри й Секретаріат Кабміну загалом готуються до звіту уряду. Тимошенко звернулася до урядовців із проханням надати Секретаріату всі матеріали, які будуть необхідні для цього.

«Я просила б надавати в оперативному порядку (документи) й зробити так, щоб завтра ми змогли насправді продемонструвати, з якого складного стану ми витягнули Україну після легендарного «ефективного» правління Партії регіонів», – сказала прем’єр.

Верховна Рада на завтрашньому засіданні планує розглянути соціально-економічну ситуацію в Україні й дії органів влади з подолання кризи. За словами спікера Володимира Литвина, результатом заслуховування такої інформації може бути висловлення недовіри уряду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG