Доступність посилання

ТОП новини

Бондар: Промисловість Дніпропетровщини вийде з кризи за 1,5-2 роки


Промисловість Дніпропетровщини знову вийде на докризові показники виробництва через півтора-два роки. Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар з посиланням на прогнози фахівців промислового сектору області.

За його словами, обов’язкова умова виходу з кризи – поліпшення ситуації на світових ринках.

Як повідомив Віктор Бондар, наразі, у складних фінансово-економічних умовах, промисловість регіону шукає замовників і покупців своєї продукції і потроху нарощує виробництво, а втім ситуація лишається складною.

«На січень-лютий є замовлення, на 5-10% відбувається зростання промисловості. Та в цілому ситуація ще достатньо складна у цьому секторі економіки», – вважає керівник облдержадміністрації.

За останніми даними, за кілька місяців на Дніпропетровщині в 1,6 рази зросло число безробітних. Кількість офіційно зареєстрованих людей зараз перевищує 50 тисяч.

Кризові явища в економіці Дніпропетровщини стали помітні ще у вересні минулого року, коли почало скорочуватись промислове виробництво.

Учора Віктор Бондар доповів Президентові України, що всі металургійні підприємства Дніпропетровщини очікують у першому кварталі нинішнього року скорочення обсягів виробництва і реалізації продукції на 20-35%. Також у цей період очікується, що область, яка є «донором» державного скарбниці, перерахує до загальноукраїнського бюджету на 20% коштів менше від плану.
XS
SM
MD
LG