Доступність посилання

ТОП новини

Парламент просить прокуратуру перевірити рішення влади Києва


Верховна Рада просить генерального прокурора Олександра Медведька перевiрити законнiсть рiшень Київської мiської державної адмiнiстрацiї про встановлення оплати за надання медичних послуг, а також пiдвищення тарифiв на житлово-комунальнi послуги в Києвi.

Парламент сьогодні пiдтримав відповідні запити двох депутатів від БЮТ.

Останнім часом влада Києва видала низку розпоряджень, що викликали великий резонанс. Зокрема, йдеться про розпорядження КМДА про запровадження плати за медичні послуги в столиці, за в’їзд на територію цвинтарів, за «додаткові послуги» ЖЕКів.

Крім того, за розпорядженнями Київської міськдержадміністрації, з 1 лютого в Києві починається поетапне підвищення тарифів для населення за житлово-комунальні послуги і послуги за утримання будинків.

Вартість опалення зростає в 1,5 рази, водопостачання – в 1,8, водовідведення – в 2,5 рази. Вартість послуг утримання будинків та при будинкових територій також зростає, але окремо для кожного будинку.

Другий етап підвищення тарифів відбудеться 1 квітня.

Водночас, згідно з цим розпорядженням, тарифи з квартплати, за холодну, гарячу воду і водовідведення залишаться на старому рівні для малозабезпечених верств населення. За даними мерії, таких громадян в Києві 550 тисяч.

Такий розподіл експерти називають неконституційним, бо Конституція України передбачає рівність прав громадян.

XS
SM
MD
LG